Ahold neemt winkels C1000 over

Supermarktconcern Ahold wil zijn meerderheidsbelang van 73 procent in Schuitema van de hand doen. Investeringsmaatschappij CVC Capital Partners is geïnteresseerd dit belang van Ahold over te nemen.

Ahold krijgt voor het belang, naast contanten, vijftig tot maximaal 74 C1000-vestigingen van Schuitema. Ahold wil deze winkels ombouwen tot Albert Heijn-supermarkten. “Dat past in onze groeistrategie”, aldus een woordvoerder van Ahold.

Een woordvoerder van Schuitema noemt de onderhandelingen ‘een uitstekende kans voor C1000’. Dit ondanks het sneuvelen van tientallen C1000-winkels. “Daar willen wij niet op reageren”, aldus de woordvoerder.

“Albert Heijn zal door de overname van minstens vijftig C1000-winkels nog verder groeien, naar een marktaandeel van zo’n 35 procent”, aldus supermarktdeskundige Laurens Sloot van de EVMI Business School in de Volkskrant. “Met zo’n ijzersterke positie is het niet meer nodig een meerderheidsaandeel in een concurrerend bedrijf te hebben.” 

RTL Z, dat zich baseert op bronnen rond de onderneming, meldde dat Schuitema minimaal 150 arbeidsplaatsen zou willen schrappen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!