Dollar drukt omzet Ahold

Supermarktconcern Ahold heeft in het vierde kwartaal een omzet gehaald van 6,6 miljard euro. Daarmee is de omzet nauwelijks verder gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft Ahold vandaag bekendgemaakt. Over het gehele jaar kwam de omzet uit op 28,2 miljard euro, een toename van 1,2 procent.

Het supermarktconcern had flink last van de lagere dollarkoers ten opzichte van de euro. Zonder het valuta-effect steeg de omzet met 6,5 procent. Ahold, eigenaar van de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn, behaalt ongeveer zestig procent van de totale omzet in de Verenigde Staten.

Ahold verwacht zoals eerder aangegeven dat de brutowinstmarge van de retailtak in 2007 aan de bovenkant van de bandbreedte van vier tot 4,5 procent is uitgekomen. Het concern maakt op 6 maart de volledige jaarcijfers bekend.

De Albert Heijn-filialen hebben wederom een sterk kwartaal achter de rug. Volgens Ahold is het marktaandeel van de keten onder de Nederlandse supers het afgelopen jaar met twee procent gestegen tot 29,5 procent.

Het marktaandeel van Albert Heijn zal dit jaar verder oplopen als de verkoop van Aholds belang van 73 procent in Schuitema, uitbater van de C1000-winkels, aan CVC Capital Partners doorgaat. Ahold maakte deze week bekend hierover onderhandelingen te voeren met de investeringsmaatschappij. Inzet is onder meer de overname van meer dan vijfig van de 443 C1000-filialen door Ahold. De bedoeling is deze om te bouwen tot Albert Heijn-winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!