Wonen in IKEA-huis

De eerste bewoners nemen met Pasen hun intrek in door IKEA vervaardigde huizen in het Noord-Engelse Gateshead, bij Newcastle. Alle huizen hebben een appelboom in de tuin en zijn energiezuinig, maar toch zijn de goedkoopste huizen minder dan anderhalve ton (in euro’s). De productiekosten zijn zo laag, omdat de bouwpakketten al in de fabriek worden gemaakt.

De Zweedse meubelgigant maakt samen met bouwbedrijf Skanska al sinds de jaren negentig huizen in de Scandinavische landen; nu ongeveer duizend per jaar. De 95 woningen in Gateshead zijn de eerste in Groot-Brittannië, waar de vraag naar goedkope woningen door de torenhoge huizenprijzen heel groot is.

De ‘BoKlokhuizen’ zijn bedoeld voor mensen met een laag inkomen die nog geen eigen huis bezitten. Voordat koppels een huis mogen kopen, moeten ze eerst aantonen dat ze tot die doelgroep behoren. Voorlopig komen de BoKlok-woningen nog niet naar Nederland, zegt Ewa Magnusson van IKEA in het Algemeen Dagblad. “We willen eerst dit Britse project goed evalueren.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!