Gsm voor een prikkie

Na de spotgoedkope auto Tata Nano uit India, laat wederom een Indiase onderneming van zich horen. Nu komt het bedrijf Spice met een zeer goedkope telefoon. Het toestel moet tien Engelse pond gaan kosten, omgerekend 13,47 euro. Dat schrijft de Britse Times Online donderdag.

Met de telefoon richt de fabrikant zich op de onderkant van de markt. Spice schat dat ongeveer twintig procent van de wereldwijde markt een telefoon onder de dertig euro wil. Om het apparaat tegen deze prijs aan te bieden zijn alle overbodige snufjes eruit gesloopt. Zo heeft het toestel geen scherm.

De westerse markten zijn redelijk verzadigd, maar er zijn genoeg gebieden waar inwoners nog geen telefoon hebben. Dit zijn vooral armere gebieden waar 'gewone' telefoons niet te betalen zijn.

De budgettelefoon is in eerste instantie bedoeld voor de Indiase markt. In dat land groeit de mobiele markt razendsnel. Maar liefst 870 miljoen van de 1,1 miljard inwoners heeft echter nog geen telefoon. Ter vergelijking: in Nederland zijn er veel meer telefoons dan inwoners.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!