Pearle: 500 winkels in India

Het moederbedrijf van de Nederlandse optiekketen Pearle heeft grootse plannen in India. Pearle Europe wil er de komende jaren honderden brillenwinkels openen en gaat daarvoor een samenwerking aan met de Indiase retailer Reliance Retail.

Pearle is één van de grootste optiekketens van Nederland. Moederbedrijf Pearle Europe is in heel Europa actief en is zelf voor 97 procent eigendom van investeringsmaatschappij HAL. Laatstgenoemde kondigde maandag een alliantie aan met de Indiase detailhandelsreus Reliance Retail.

Met Pearle Europe hoopt Reliance door te breken op de Indiase optiekmarkt. Bestuursvoorzitter Ronald van der Vis van Pearle Europe ziet grote kansen. "We gaan niet naar India voor een paar procent. We willen op termijn een vergelijkbaar marktaandeel met wat we in Europa hebben, dus tien procent", aldus Vis.

Reliance Retail investeert de komende jaren zes miljard dollar om zijn netwerk van supermarkten, hypermarkten en speciaalzaken uit te breiden van vijfhonderd tot vijfduizend winkels. Reliance richt zich op vijftienhonderd Indiase steden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!