Vrijspraak in omkopingszaak Laurus

Groente- en fruitleverancier Dammis van der Staay is in hoger beroep vrijgesproken van omkoping van voormalig Laurus-bestuurder Peter Stuijts. Het gerechtshof in Den Haag heeft uitspraak gedaan in de zaak die speelt sinds 2001 en waarin zowel Van der Staay als Stuijts in 2006 werden veroordeeld.

Van der Staay stelde zijn BMW Z3 en een tankpas beschikbaar aan autoliefhebber Stuijts op het moment dat deze verantwoordelijk was voor de inkoop bij supermarktconcern Laurus, terwijl bedrijven van Van der Staay leverancier waren van Laurus. Een medewerker van Van der Staay verklaarde eerder tegenover de Belastingdienst dat het hierbij om steekpenningen zou gaan. Tijdens de rechtszitting in hoger beroep kwam de medewerker daarop terug.

Van der Staay trad na zijn veroordeling af als bestuurder van zijn groothandel. Hij overweegt nog of hij terugkeert, zegt zijn advocaat Frank van Ardenne, die spreekt van een 'volledige rehabilitatie'. Van der Staay werd in 2006 door de rechter veroordeeld tot een boete van 15 duizend euro en een werkstraf van 120 uur.

Stuijts werd veroordeeld tot een boete van 45 duizend euro en een taakstraf van 240 uur. De voormalige Laurus-topman, tussen 2000 en 2001 in de raad van bestuur verantwoordelijk voor de Konmar-formule, ging toen niet in hoger beroep.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!