Reebok probleem voor Adidas

Sportartikelenfabrikant Adidas heeft een nieuwe topman aangesteld bij dochterbedrijf Reebok om het bedrijf weer op de rails te krijgen. Het gaat om Uli Becker, hij zal Reebok-veteraan Paul Harrington vervangen.

Reebok kwam in 2006 in handen van Adidas; sindsdien is het Amerikaanse sportmerk voor Adidas geen gelukkige overname gebleken. Reebok leed afgelopen jaar onder de neergang op de Amerikaanse markt voor sportartikelen, waardoor de omzet daalde. Voor dit jaar zijn de voortekenen niet gunstig. De waarde van de orderportefeuille, een belangrijke graadmeter voor de verkoop in de toekomst, is met acht procent gedaald, zo blijkt uit cijfers die Adidas woensdag verstrekte.

De orderportefeuille voor Adidas-artikelen klom met zeventien procent, vooral doordat winkeliers veel meer sportartikelen verwachten te verkopen rond grote sportevenementen als het EK voetbal en de Olympische Spelen. Rivaal Puma maakte onlangs al melding van een stijging van tien procent.

Adidas wist ondanks de problemen bij Reebok vorig jaar nog wel een winststijging van veertien procent tot 551 miljoen euro te boeken. De omzet van het concern steeg met 215 miljoen euro tot 10,3 miljard euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!