‘Real time’ parkeren in Amsterdam

De gemeente Amsterdam begint per 1 april een proef met ‘real time' parkeren. Automobilisten betalen dan per tijdseenheid van drie minuten, in plaats van per uur. De garage van het stadshuis en Muziektheater is volgens de gemeente de eerste plek in Nederland waar deze manier van parkeren de komende tijd mogelijk is.

De proef duurt tot 30 september. Automobilisten betalen twintig cent per drie minuten in plaats van 3,80 euro voor een uur. Volgens de gemeente sluit deze manier van parkeren aan bij de wens van veel mensen. Het Platform Detailhandel Nederland (PDN) is verheugd met het nieuws. “De detailhandel vraagt al jaren om een eerlijkere vorm van betalen voor het parkeren. Het initiatief van Amsterdam krijgt dan ook de steun van de winkeliers”, aldus het PDN in een persbericht.

Het PDN ziet met dit initiatief een einde komen aan de situatie waarbij bezoekers voor twee uur betalen, terwijl zij bijvoorbeeld maar een uur en drie minuten gebruik maken van de parkeergelegenheid. Volgens het PDN scheelt de maatregel de consument naar verwachting tien procent. “We volgen de proef en vertrouwen erop dat de uitkomsten aanleiding geven om deze manier van betalen in heel Amsterdam en in de rest van Nederland in te voeren.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!