'Werknemers Nederlandse retail improductief'

De productiviteit van personeel in de Nederlandse detailhandel behoort tot de laagste in Europa. De arbeidsproductiviteit ligt twintig procent onder het Europees gemiddelde. Slechts medewerkers in Portugal en Spanje hebben een lagere toegevoegde waarde, zo blijkt uit een rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

Het personeel in Franse supermarkten is meer dan zestig procent productiever dan in Nederland. Volgens de onderzoekers komt dit vooral omdat Nederland relatief veel kleine winkels telt. Investeringen in nieuwe technologie zijn daardoor niet snel rendabel.

De winkelmarkt moet verder open en er moet meer grootschalige detailhandel aan de randen van de steden worden toegestaan, bepleit de OESO. “Om concurrentie en werkgelegenheid in de detailhandel te vergroten, adviseren wij de beperkingen voor grote winkels te verminderen.” In Nederland worden nog altijd veel blokkades opgeworpen door overheden om de komst van zogenoemde weidewinkels te voorkomen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!