DekaMarkt opent eerste tuincentrum

Het eerste tuincentrum van supermarktketen DekaMarkt opent morgen de deuren in het Noord-Hollandse Heiloo. De formule krijgt de naam DekaTuin en telt een oppervlakte van vierduizend vierkante meter. Dat schrijft Distrifood.

DekaMarkt kocht enige tijd geleden het tuincentrum in Heiloo, maar kreeg geen toestemming hier een supermarkt in te vestigen. De voormalige Bos Alles voor Tuin en Dier is aanzienlijk verbouwd. Zelf noemt DekaMarkt de opening van het tuincentrum een logische stap die volgt op de succesvolle verkoop van snijbloemen en kamerplanten in de supermarkten.

Het nieuwe tuincentrum moet een duidelijke regiofunctie gaan vervullen. Het assortiment telt behalve het traditionele tuincentrumspul ook een speciale afdeling die volledig is gewijd aan de ruitersport. In het openingsweekeinde geeft de van televisie en uit tijdschriften bekende Loes Langedijk advies over tuinbeplanting.

De opening van DekaTuin is niet het eerste uitstapje van DekaMarkt buiten de supermarkten. In oktober vorig jaar baarde de keten opzien door een vestiging van Deka Wijnmarkt in Beverwijk te openen. Het supermarktbedrijf kondigde destijds aan de opening van meerdere wijnwinkels te overwegen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!