Extra geld voor keurmerk veilig ondernemen

Er komt meer geld vrij voor de oprichting van een keurmerk voor 'veilig ondernemen'. Bovenop de één miljoen euro die jaarlijks beschikbaar wordt gesteld komt dit jaar 350 duizend euro extra vrij, meldt vakbond CNV.

Het keurmerk kan verdiend worden door winkelgebieden en bedrijventerreinen, als zij afspraken maken over veiligheid met de gemeente, politie en brandweer. Afhankelijk van de reikwijdte van de afspraken, kunnen de gebieden één tot drie sterren toebedeeld krijgen.

Het ondertekenen van een overeenkomst over de omgeving van het winkelgebied of bedrijventerrein kan twee sterren opleveren. Als minstens 60 procent van de ondernemers zich daarnaast inzet voor de veiligheid in het eigen bedrijf, kan het betreffende gebied drie sterren krijgen.

Het keurmerk bestaat sinds 2000 om zo inbraak, winkeldiefstal, gevoelens van bedreiging en overlast van groepen jongeren te beperken. Inmiddels hebben 163 winkelgebieden en 170 bedrijventerreinen een dergelijk keurmerk gekregen. Volgens een enquête onder ondernemers werpen de maatregelen vruchten af.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!