Intratuin vervangt pinautomaten na fraude

Intratuin Nederland heeft alle pinpasterminals van zijn vestigingen in Nederland en België vervangen. Het gaat om 550 betaalapparaten in bijna zestig vestigingen. De maatregel komt na de grote pinpasfraude die de winkelketen trof in het najaar van 2007. De vervanging van de apparatuur kost 1 miljoen euro.

Fraudeurs verstopten elektronische apparatuur in pinmachines. Die sloeg bij iedere betaling de gegevens op van de magneetstrip van de pas en de pincode. Vervolgens werd de apparatuur weer verwijderd, vermoedelijk ’s nachts. Met behulp van de geroofde informatie schreven de fraudeurs bedragen tot 750 euro van de bankrekeningen van de Intratuin-klanten.

Toen duidelijk werd dat de fraude geen incident was, besloot Intratuin Nederland niet te wachten met de noodzakelijke vervanging tot duidelijk zou worden wie in financieel opzicht moet opdraaien voor de schade en de kosten van de nieuwe apparaten. Alle Intratuin-vestigingen maken nu gebruik van de nieuwste generatie apparaten die niet meer met analoge techniek werken, maar via internet gecertificeerde protocollen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!