Unilever organiseert bestuur

Bestuurder Vindi Banga van Unilever krijgt een zwaardere portefeuille. Naast zijn presidentschap van de divisie voedingsmiddelen, draagt hij nu ook de verantwoordelijkheid voor de divisie huishoudelijke en persoonlijke verzorging. Dat maakte het Brits-Nederlandse concern gisteren bekend, meldt businessnieuwssite Z24.nl.

Banga wordt als mogelijke opvolger van topman Patrick Cescau beschouwd. Bronnen rond Unilever zeiden tegen persbureau Reuters dat de taakverzwaring van Banga kan worden gezien als een eerste voordracht als 'kroonprins'. De verzwaring van de Banga's portefeuille volgt op het vertrek van Kees van der Graaf als president van de divisie Europa en van Ralph Kugler, president huishoudelijke en persoonlijke verzorging. Beiden gaan met pensioen.

De divisie Europa wordt opgedeeld. Centraal en Oost-Europa worden ondergebracht bij de divisie Azië/Afrika, die wordt geleid door bestuurder Harish Manwani. West-Europa komt onder Doug Baillie te vallen, nu nog de topman bij dochteronderneming Hindustan Unilever.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!