Boekverkoop breekt record in 2007

Nederlanders lezen zich suf. In 2007 is een recordaantal boeken verkocht: 45 miljoen. Ook in de bibliotheek tekent zich een lichte groei af. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

Waar een paar jaar geleden vijf Nederlandse schrijvers zich met een nieuw boek op een bestseller mochten verheugen, waarvan er meer dan 100 duizend werden verkocht, stijgt het aantal goed verkopende auteurs. Vorig jaar waren er 22 schrijvers die 100 duizend verkochte exemplaren mochten afrekenen met hun uitgever.

De groeiende leeslust maakt echter ook slachtoffers: de antiquaar. Modern antiquariaat De Slegte sloot vestigingen en tal van zelfstandige handelaren in oude boeken zitten in hun winkeltje te wachten op een koper. "De zoektocht naar oude boeken is groter dan ooit", weet Henk Kraima, directeur van de stichting CPNB die de Boekenweek, de Maand van het Spannende Boek, de Kinderboekenweek, Nederland Leest en de Publieksprijs organiseert.. "Het internet heeft op de tweedehandsmarkt een 'boom' veroorzaakt. Marktplaats.nl en Bol.com spelen daar een hoofdrol in."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!