Metamorfose voor HEMA-winkels

De grote HEMA-filialen worden in een nieuw jasje gestoken. Met name op het gebied van schappen en bewegwijzering komen er flinke veranderingen. De eerste vestiging in de nieuwe formule wordt donderdag geopend in Groningen.

Wanneer de andere grote filialen worden omgebouwd volgens het nieuwe concept, is nog niet bekend. "Eerst maar eens kijken wat de reacties van de consumenten zijn. Maar wij zijn vol vertrouwen", aldus een woordvoerster van HEMA dinsdag. Wat de kosten van de verbouwing in Groningen zijn, wordt niet bekendgemaakt.

Het filiaal aan de Herestraat in de Groningse binnenstad is de afgelopen zeven jaar grondig verbouwd. Zo heeft de winkel er een extra verdieping bij gekregen en telt hij nu een oppervlakte van drieduizend vierkante meter. Daarmee is de zaak de grootste HEMA in de Benelux.

Het filiaal in Groningen krijgt meer producten die langs de wand worden gepresenteerd. Ook zullen producten meer in een 'presentatie-opstelling' worden gezet, in plaats van in de bekende schappen. "Nu hebben we een apart schap voor kussentjes en een voor kaarsen. Te denken valt aan opstellingen waarbij die samen komen te staan", aldus de woordvoerster. "Zo willen we mensen inspireren. Door combinaties te maken en te laten zien."

Het 'nieuwe jasje' is de eerste verandering sinds de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam (HEMA) van eigenaar veranderde. Sinds juli vorig jaar zwaait investeringsmaatschappij Lion Capital de scepter. Detailhandelsconcern Maxeda, bekend van V&D, Bijenkorf en Claudia Sträter, verkocht HEMA.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!