Buitenshuis eten flink in trek

Nederlanders prikken steeds vaker een vorkje buiten de deur. En dan niet alleen in de klassieke vorm in een restaurant, maar ook  lunchen in een bedrijfsrestaurant, een broodje eten bij het tankstation of een stuk pizza verorberen op het station vinden gretig aftrek. De omzet van de  foodservice, waaronder horeca, catering, maar ook pompstations en bedrijfsrestaurants die alle voedselconsumptie buitenshuis verzorgen, zal de komende jaren dan ook fors stijgen. Volgens een gisteren gepresenteerde studie van Rabobank, EFMI Business School en FoodService Instituut Nederland komt de omzet in 2020 uit boven de dertig miljard euro.

Tijd of eerder het gebrek aan tijd blijkt de belangrijkste aanjager van het buitenshuis eten, stellen de onderzoekers. Niet alleen zijn de werktijden toegenomen, daarnaast neemt de tijd die Nederlanders overhouden voor huishoudelijke klussen inclusief boodschappen doen, koken en eten af. Bovendien stijgt het aantal eenpersoonshuishoudens en die zijn sowieso minder bereid te koken en eten meer buitenshuis.

Een tegenbeweging op dit buitenshuis-eetgedrag komt er volgens de onderzoekers ook. De momenten waarop met familie of vrienden uitgebreid wordt gerust en genoten van voedsel en elkaar worden steeds belangrijker. 'Haasten door de week, rusten in het weekend.'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!