Delhaize verkoopt bananen aan de kassa

Supermarktketen Delhaize verkoopt in een aantal winkels losse bananen aan de kassa. De komende weken wordt het experiment uitgebreid naar meer vestigingen. Woordvoerster Katrien Verbeke van het bedrijf sluit niet uit dat helemaal geen snoep meer verkocht wordt aan de kassa.

Klanten van de Franse winkelketen Leclerc kunnen sinds deze week helemaal geen bonbons of chocola meer aantreffen bij de kassa. In Denemarken en Zweden is het aanbieden van snoep bij de kassa al verboden.

In België zijn de supermarkten nog niet zover. "We zijn hier niet mee bezig, want het leeft niet", stelt woordvoerster Paskal Deboosere van distributiefederatie Fedis. "Het is aan de bedrijven om er wat mee te doen. Wanneer de overheid er een besluit over gaat nemen, zal er ook binnen de Fedis over gesproken worden."

"De situatie zal niet snel veranderen", denkt professor retail Gino van Ossel van de Vlerick Management School in Leuven. "Het financieel belang is veel te groot. Niet alleen brengt snoep omzet met zich mee, de rekken aan de kassa zijn zo felbegeerd dat merken ervoor betalen om daar te kunnen liggen. Sleutel je hieraan, dan voelen supermarkten dat meteen in hun winstgevendheid."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!