Filedienst en TomTom in de clinch

De VerkeersInformatieDienst (VID) en TomTom, de producent van navigatiesystemen, liggen met elkaar overhoop. De VID heeft een klacht over TomTom neergelegd bij de Reclame Code Commissie. Volgens de VID maakt TomTom op oneerlijke manier reclame voor een nieuw product. “Ze doen claims die ze niet waar kunnen maken'', aldus een woordvoerder van de VID.

Daarmee verwijst hij naar beweringen van TomTom over hun nieuwste navigatieapparaat dat de klant vijf keer zoveel file-updates zou geven in vergelijking met andere verkeersinformatiediensten. Ook claimt TomTom verkeersinfo te verschaffen over tien keer zoveel snelwegen en provinciale wegen.

Volgens de VID, dat zelf verkeersinformatie verstrekt via onder meer telefoon, sms, radio en internet, zijn beide beweringen aantoonbaar onjuist. "Voor verkeersinformatie vertrouwen op je navigatie: domdom!'', stelt de VID in een verklaring op de eigen site. Daarin plaatst het allerlei vraagtekens bij de effectiviteit van het navigatiesysteem van TomTom. Op haar beurt overweegt TomTom juridische stappen tegen de VID. "We accepteren het niet dat andere partijen, zoals in dit geval de VerkeersInformatieDienst, onwaarheden over ons vertellen'', zegt een woordvoerster van TomTom.

De Reclame Code Commissie behandelt de klacht van de VID op 1 april. De uitspraak volgt waarschijnlijk enkele weken later.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!