Kritiek op verpakkingstaks

De verpakkingsbranche vindt de heffing op schadelijke verpakkingsmaterialen veel te laag om milieuvriendelijker te gaan produceren. Dat bleek vorige week op de vakbeurs van de  Nederlandse Vereniging voor Groothandelaren in Papier en Verpakkingsmaterialen (NVGP), meldt dagblad Trouw.

Volgens Anton Brouwer van de NVGP kost de huidige verplichte registratie voor grote producenten en bedrijven alleen tijd en geld. "De belasting spoort totaal niet aan om meer papier of biokunststoffen in de markt te zetten. Het gaat om een heffing die met enkele centen per product rechtstreeks wordt doorberekend aan de consument. Als de overheid echt een verandering in verpakkingsland teweeg wil brengen, moet er een aanzienlijk hogere heffing komen."

Brouwer gelooft niet dat de heffing op verpakkingen resulteert in minder omhulsels en schoner materiaalgebruik. "Er moet wel een reusachtige heffing komen voordat bedrijven van materiaal veranderen. Als een bedrijf kiest voor papier in plaats van plastic is dat om een beter imago te krijgen niet uit kostenbesparing."

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!