Parkeerplek vinden met mobiele telefoon

Het is binnenkort mogelijk een parkeerplaats te vinden met de mobiele telefoon. In grote steden als Den Haag, Amsterdam en Utrecht kan het vinden van een parkeerplaats immers een ergerniswekkende en tijdrovende bezigheid zijn.

Binnenkort wordt in de grote steden een dienst geïntroduceerd, waarmee via de mobiele telefoon of navigatiesysteem een parkeerplek kan worden gevonden en betaald, meldt het Financieele Dagblad. Het project 'clearinghouse parkeren' is een initiatief van twintig grote gemeenten. Hiermee worden verblijfsrechten van auto's en de betaling centraal geregistreerd.

John van Dijk, voorzitter van de projectgroep, laat aan de krant weten weten dat het systeem binnen twee jaar in gebruik moet kunnen zijn. "Auto's worden straks langs de kortst mogelijke route naar een parkeerplaats gedirigeerd en de beschikbare parkeerruimte kan efficiënter worden gebruikt", aldus Van Dijk.

De gemeente heeft met het systeem meer inzicht in de parkeerdruk in verschillende delen van de stad. Beheer en handhaving worden volgens Van Dijk hierdoor eenvoudiger en goedkoper. Momenteel wordt in diverse steden al geëxperimenteerd met elektronisch betalen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!