Winkeliers grensstreek dupe Hemelvaart

Winkeliers in de grensstreek dreigen dit jaar extra inkomsten mis te lopen nu Hemelvaart samenvalt met de Dag van de Arbeid. Op die dag komen onze oosterburen traditioneel massaal de grens over om hier inkopen te doen, zo schrijft de Telegraaf.

De middenstanders langs de grens met Duitsland lopen bovendien het risico op een dubbele strop, aangezien Hemelvaart dit jaar meteen na Koninginnedag valt, een dag waarop veel winkels ook al de deuren gesloten houden. Dit betekent in het slechtste geval twee dagen geen inkomsten.

Omdat de feestdag dit jaar samenvalt met Hemelvaart moeten de middenstanders volgens de winkeltijdenwet officieel hun zaak op slot doen. Woordvoerster Mieke Ripken van brancheorganisatie MKB Nederland erkent dat de twee feestdagen ongelukkig genoeg meteen na elkaar komen. "Vooral omdat veel winkeliers op Koninginnedag hun winkel ook al dicht houden, aangezien die dag weinig omzet te verwachten valt vanwege de vele vrijmarkten." Wel kunnen de winkeliers een ontheffing aanvragen. “Tweede Paasdag is immers ook een officiële feestdag, terwijl je ziet dat met name woonboulevards voor die dag een vergunning aanvragen voor een extra koopzondag", aldus Ripken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!