'Apple overweegt abonnementsdienst voor muziek'

Apple denkt na over alternatieve verkoopmodellen voor de muziek uit zijn online winkel iTunes. Het concern is hiertoe in gesprek met verschillende platenmaatschappijen. Volgens The Mercury News zijn de belangrijkste opties een iPod die gevuld met muziek wordt verkocht en een abonnementsdienst waarbij gebruikers tegen een maandelijkse vergoeding muziek kunnen downloaden.

De voorgeladen iPods zouden worden gevuld met muziek die technisch is beschermd tegen kopiëren. Als gebruikers hun abonnement beëindigen, worden de nummers mogelijk onbruikbaar. Volgens de Financial Times wil het bedrijf gebruikers tegen een vast bedrag onbeperkte toegang geven tot de muziek. Apple gaat dan de strijd aan met onder meer Nokia en Sony Ericsson, die met Ovi en PlayNow vergevorderde plannen hebben voor muziekdiensten die zijn gekoppeld aan hun mobiele telefoons.

Apple zoekt al enige tijd naar manieren om de inkomsten uit zijn muziekwinkel te vergroten. Hoewel het bedrijf geldt als een van de belangrijkste leveranciers van losse nummers, is iTunes nog niet de geldmachine waarop het bedrijf had gehoopt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!