Telfort op de vingers getikt

Telecombedrijf Telfort voldoet niet aan de eisen voor het gebruik van zijn UMTS-frequentie. Dat komt vandaag naar voren uit onderzoek van het Agentschap Telecom van het ministerie van Economische Zaken.

De toezichthouder waarschuwt Telfort dan ook snel aan de vergunningvoorwaarden te voldoen, anders volgen forse boetes. In het jaar 2000 heeft Agentschap Telecom vijf licenties geveild voor het gebruik van UMTS-frequenties, die nodig zijn om snel mobiel internet mogelijk te maken. De vergunningen gingen naar KPN, T-Mobile, Orange, Vodafone en Telfort. De vergunningen werden verstrekt op voorwaarde dat de bedrijven op 1 januari 2007 hun UMTS-netwerk moesten hebben uitgerold . Op Telfort na, voldoen alle bedrijven aan die voorwaarden.

Telfort biedt wel UMTS-diensten aan, maar gebruikt de frequentieruimte niet zoals die in de vergunning is gesteld. Het bedrijf gebruikt de frequentieruimte van KPN en laat de eigen ruimte onbenut. Vanuit concurrentieoverwegingen is dat volgens de toezichthouder niet gewenst.

Het bedrijf krijgt in stappen van drie maanden tot maximaal drie jaar alsnog de tijd om aan de eisen te voldoen. Lukt dit niet, dan kan Telfort een boete krijgen die kan oplopen tot vijf miljoen euro per kwartaal met een maximum van veertig miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!