Dirk en Dekamarkt fuseren

Supermarktketen Dirk van den Broek fuseert volgend jaar met concurrent Dekamarkt. Dat heeft Dirk van den Broek jr. bevestigd. Ter voorbereiding van de fusie besloot Dirk al per 1 juli toe te treden tot de inkooporganisatie Superunie. De formules behouden na de fusie hun eigen naam.

Na jaren van wachten zet Dirk een grote stap in de voorgenomen fusie met Dekamarkt. ''Wij ronden de fusie naar verwachting in 2009 af,'' aldus Van den Broek jr. Dirk heeft 91 winkels, voornamelijk in de Randstad, onder de namen Dirk van den Broek, Bas van der Heijden en Digros. De 85 Dekamarkten zitten voornamelijk in Noord-Holland en Gelderland.

Dirk is traditioneel een prijsstunter. Dekamarkt is juist een servicesupermarkt. De twee familiebedrijven (Deka is van de familie Kat) werken al enige tijd samen bij de verwerving van winkelpanden, personeelsbeleid en automatisering.

Nu de twee hun logistiek samenvoegen, is het nodig om ook via dezelfde organisatie in te kopen. Superunie was al de grootste inkoper van Nederland, en met Dirk erbij komt het marktaandeel op 34,5 procent. Dat is meer dan Albert Heijn (dertig procent) en véél meer dan Super de Boer en C1000.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!