TomTom waarschuwt voor lagere omzet 2008

Navigatiespecialist TomTom heeft zijn omzetverwachting voor 2008 naar beneden bijgesteld. Waar het bedrijf eerder uitging van een omzet tussen de twee miljard en 2,2 miljard euro, rekent het nu op een omzet van circa 1,8 tot twee miljard euro, zo meldde TomTom dinsdag.

In heel 2008 denkt TomTom tussen de veertien en vijftien miljoen navigatiekastjes te verkopen. De operationele winstmarge komt waarschijnlijk uit rond de twintig procent.

In het eerste kwartaal van 2008 zag het bedrijf de markt voor navigatie-apparatuur in Europa, op jaarbasis, met circa veertig groeien. De Amerikaanse markt dikte met meer dan honderd procent aan in het afgelopen kwartaal. TomTom verwacht in het eerste kwartaal circa twee miljoen navigatiekastjes te hebben verscheept. "Dat leverde naar verwachting een omzet op tussen de 260 en 270 miljoen euro op, lager dan in het eerste kwartaal van 2007", aldus het bedrijf.

De onderneming denkt niet dat de resterende drie kwartalen van 2008 de lager dan verwachte resultaten uit het eerste kwartaal goed kunnen maken, ondanks de introductie van nieuwe producten in de komende maanden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!