Nederlander shopt flink in Amerikaanse webwinkel

Je kunt het zo gek niet bedenken of Nederlanders kopen het in Amerika. Van een snowboard dat daar véél goedkoper is vanwege de lage koers tot een paar bijzondere schoenen dat hier gewoonweg niet te krijgen is, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Voor de goede orde: het gaat om shoppen in webwinkels in de Verenigde Staten.

Goedkoop shoppen kan best, gewoon vanuit je luie stoel. Of, beter gezegd, vanachter je pc. Internetexpert Henk van Ess van de website voelspriet.nl heeft er zelf ervaring mee. “Er zijn wel obstakels”, vertelt hij. “Zo is het bij veel webshops onmogelijk een artikel te laten versturen naar een Europees land.” Dat komt doordat bedrijven vaak een Europese distributeur hebben en verkoop via internet voor oneerlijke concurrentie zou zorgen.

Tommy Hilfiger is een voorbeeld van zo’n bedrijf. Wie een nieuwe trui in zijn winkelwagentje doet en vervolgens invult bij het verzendadres dat hij uit Nederland komt, krijgt de mededeling dat om ’geografische redenen’ de aankoop niet door kan gaan.

Dat probleem valt te omzeilen. Er zijn ongeveer vijftig bedrijven in de VS die niets anders doen dan pakketjes ontvangen en die opnieuw versturen naar andere landen. De grootste van die verzendhuizen is myus.com. “De webshop waar jij iets koopt, stuurt jouw aankoop naar het verzendhuis en die stuurt het vervolgens naar jou.” Van Ess schat dat er nu zo’n duizend landgenoten zijn die deze manier van shoppen in de VS heeft ontdekt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!