Plus weert zwervers met contracten

De Plus Supermarkt in Amersfoort heeft 25 daklozen een winkelverbod opgelegd. De daklozen zijn een jaar niet welkom in de winkel. Zij moesten daarvoor een overeenkomst tekenen, waarmee ze akkoord gingen met een winkelontzegging voor een jaar. De verbanning volgt na wangedrag, bedreigingen en dronkenschap. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vrijdag.

Volgens Plus is besloten tot de maatregel nadat de overlast en intimidaties eind vorig jaar de grens van het ontoelaatbare bereikten: “Klanten en personeel werden soms gewoon uitgescholden en bedreigd. Ik ben zelf herhaaldelijk met de dood bedreigd als ik tegen ze optrad”, zegt bedrijfsleider Vermeulen.

Degenen aan wie de verbodscontracten zijn voorgelegd, veroorzaakten al langer overlast, stelt Vermeulen. “We zijn niet over één nacht ijs gegaan. Het is wel duidelijk dat we er niet naast zaten; niet een heeft zich achteraf beklaagd over zijn winkelverbod. Door de ontzeggingen is de rust weergekeerd.”

De dak- of thuislozen aan wie verboden zijn opgelegd, zeggen zonder directe reden uit de kassarij te zijn geplukt, toen ze bier of drank wilden afrekenen. “Ik wilde gewoon betalen en had niets misdaan”, zegt dakloze Henk. “Je krijgt een contract onder je neus dat je gewoon moet tekenen”, meent dakloze Herman. “Ik heb maar getekend. Ik haal mijn drank nu wel ergens anders.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!