Rotterdam verbiedt rooftas

Rotterdam gaat nog deze zomer een verbod op zogeheten rooftassen invoeren. Een rooftas is een speciaal geprepareerde tas, doorgaans met lood of aluminium bekleed, die winkeldieven in staat stelt om met gestolen waar geruisloos detectiepoortjes te passeren, zo schrijft de Volkskrant.

Rotterdam volgt hiermee het voorbeeld van Amstelveen, dat vijf jaar geleden als eerste Nederlandse gemeente een verbod op rooftassen invoerde. De maatregel, die wordt vastgelegd in een Algemene Politie Verordening, beoogt winkeldieven te ontmoedigen. Met een rooftassenverbod kan hun gereedschap al op straat, nog voordat de winkel wordt betreden, in beslaggenomen worden door de politie.

Ook in Rotterdam klaagt de detailhandel over georganiseerde bendes en veelplegers die met rooftassen winkels plunderen. De jongste generatie detectiepoortjes kan zo scherp worden afgesteld dat het alarm afgaat zodra iemand met een rooftas de winkel inloopt. “Maar dat levert dan toch vaak een hoop agressie op”, zegt een woordvoerder van de Raad Nederlandse Detailhandel. “Het is dus veel beter als zo iemand al op straat wordt aangehouden door de politie.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!