Coop komt met bigvriendelijk vlees

Coop verkoopt vanaf maandag varkensvlees van ongecastreerde biggen. Naar eigen zeggen is Coop de eerste supermarkt in Nederland die hiertoe overgaat, zo meldt opinieweekblad Elsevier op zijn website. De castratie van biggen is omstreden, omdat dit meestal zonder verdoving gebeurt.

Het bigvriendelijke vlees, dat te koop is bij Coop en Supercoop, krijgt een speciaal keurmerk. Volgens het supermarktbedrijf onderscheidt het vlees zich van ander varkensvlees door een lagere milieubelasting en een beter dierwelzijn.

Supermarkten mogen vanaf 1 januari 2009 van brancheorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) geen varkensvlees meer inkopen dat afkomstig is van bedrijven waar onverdoofd gecastreerd wordt. De varkenssector heeft tot dan de tijd om alternatieven te zoeken om de zogeheten stinkende berengeur te voorkomen.

Biggen worden nu nog in de eerste levensweek onverdoofd gecastreerd om de vieze berengeur tegen te gaan. Castreren zonder verdoving is goedkoper dan met verdoving: per kilo vlees wordt een cent bespaard.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!