Kwaliteit groenten tanende

Andijvie, bloemkool en wortelen worden er door de jaren heen niet gezonder op. De afgelopen twintig jaar is de aanwezigheid van vitaminen en mineralen in de zogeheten 'vollegrondsgroente' flink teruggelopen, soms met meer dan vijftig procent.

Deze ontwikkeling wordt voor een groot deel veroorzaakt door het injecteren van mest in al onze landbouwgrond. Dat gebeurt zo agressief dat er daardoor simpelweg te veel schadelijke stoffen in de bodem komen. Dit verklaren organisaties als de Stichting Milieubewuste Veehouderij, het adviesbureau Team Ecosys en Aquarius Alliance. Ook de Wageningen Universiteit deelt deze mening.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!