Aanklacht tegen deel oud-Aholdbestuur ingetrokken

De aanklachten tegen drie oud-bestuurders van Ahold inzake de boekhoudfraude zijn ingetrokken. De Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (Sobi) laat de schadeclaim tegen oud-financieel topman Michiel Meurs en tegen accountantsbureau Deloitte staan, zo maakt de organisatie dinsdag bekend.

De claim tegen Deloitte vertegenwoordigt nu een waarde van 35 miljoen euro. De teller van de claim tegen Meurs staat op een half miljoen euro, aldus Sobi.

Sobi had oorspronkelijke ook oud-bestuurders Cees van der Hoeven, Jan Andreae en Theo de Raad voor de rechter gedaagd. Deze aanklachten worden ingetrokken om de rechtsgang te versnellen. Meurs is volgens Sobi als hoofdschuldige' aan te wijzen. De oud-financieel topman zou twee belastende brieven over de financiële situatie van voormalig dochterbedrijf US Foodservice niet hebben doorgespeeld aan andere leden van het bestuur, waarop deze niet konden ingrijpen.

Bij US Foodservice kwam in 2003 een groot boekhoudschandaal aan het licht, dat Ahold aan de rand van de afgrond bracht. Eind mei moet Sobi zijn claim tegen Meurs en Deloitte verdedigen voor de rechter.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!