Free Record Shop geeft Europese ambities op

De Free Record Shop, Nederlands grootste muziek- en videowinkelketen, geeft zijn Europese ambities op. De internationale expansie is geflopt, geeft bestuursvoorzitter Hans Breukhoven toe in de Volkskrant.

In stilte deed Breukhoven eind maart de 49 filialen van de Free Record Shop van de hand in Noorwegen, waar het bedrijf naar eigen zeggen marktleider was. Even geluidloos wisselden de filialen – zeventien stuks – in Finland vorig jaar al van eigenaar. “Daarmee is mijn buitenlandstrategie inderdaad 100 procent mislukt”, erkent Breukhoven in een vraaggesprek met het vakblad Entertainment Business.

De Free Record Shop opende in 1994 zijn eerste winkel in Noorwegen, in Finland zette de keten vier jaar later voet aan wal. “In Finland hebben we alleen maar lopen tobben”, zegt Breukhoven. “In zeven jaar hebben we vijf directeuren gehad. We hebben alles fout gedaan wat we fout hadden kunnen doen.” De verliezen in Finland liepen op tot 150 duizend euro per maand.

Na een jaar geleurd te hebben met de winkels, verkocht Breukhoven de Finse filialen voor één euro aan GameStop, de grootste keten van winkels in computerspellen van de Verenigde Staten. Dat lijfde ook de Noorse winkels in.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!