Fonds voor failliete webwinkels

De brancheorganisatie voor thuiswinkels komt met een waarborgfonds. Hiermee kunnen consumenten die hun geld kwijtraken als een internetwinkel failliet gaat aanspraak maken op een vergoeding uit een speciaal fonds.

De aangesloten webwinkels zorgen zelf dat het fonds wordt gevuld. Alleen de winkels die zijn aangesloten bij Thuiswinkel.org kunnen aanspraak maken op de inhoud. Het fonds, dat op zijn vroegst in 2010 beschikbaar zal zijn, moet zorgen voor een imagoverbetering van webwinkels. Thuiswinkel.org merkt dat klanten nog altijd huiverig zijn om producten op internet te kopen.

Het is nog niet duidelijk hoe groot het fonds precies zal zijn. Ed Nijpels, voorzitter van de brancheorganisatie, spreekt van ‘enkele miljoenen’, maar Thuiswinkel.org-directeur Wijnand Jongen, verwacht een lager bedrag. “Ik denk dat we beginnen met een half miljoen. Leden dragen daarna steeds een bijdrage af, waardoor het fonds groeit. Maar we zullen het niet laten oplopen tot 70 of 80 miljoen euro, zoals de Stichting Garantie Reisgelden volgens mij heeft.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!