Paypal gaat Safari niet blokkeren

Gebruikers van Apple-browser Safari kunnen gewoon gebruik blijven maken van online betaaldienst Paypal. De online-betaaldienst weerspreekt berichten dat het de browser van Apple op zijn website gaat blokkeren. Dat gerucht kwam in de wereld nadat Paypal had bekendgemaakt dat het 'verouderde, onveilige browsers' de toegang tot zijn diensten gaat ontzeggen.

Volgens Paypal gaat het daarbij vooral om oude versies van Internet Explorer, zoals versies 3 en 4, die nog steeds op enige schaal gebruikt zouden worden. Die browsers zijn niet voorzien van een zogenoemd 'phishingfilter', dat vervalste websites moet opsporen.

Paypal is een populair doelwit van cybercriminelen, die de site nabouwen in de hoop zo inloggevens van gebruikers te onderscheppen en hun rekeningen te plunderen. Eerder waarschuwde Paypal dat het Safari ook als onveilig beschouwt. Die browser, waarvan Apple vorig jaar een Windowsversie uitbracht, beschikt niet over een phishingfilter. Ook biedt het geen ondersteuning voor 'Extended Validation Certificates' (EV), een nieuwe techniek waarbij websites zichzelf aan de browser kunnen 'legitimeren', zodat gebruikers zeker weten dat ze met de juiste site verbonden zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!