'Misstanden bij Olympische kledingsponsors'

Nog steeds komen grove misstanden voor bij de productie van sportkleding en andere producten van Olympische sponsors. Volgens Play Fair, een internationale coalitie van vakbonden en actiegroepen werken in China mensen soms meer dan tweehonderd uur per maand over. Zij krijgen nog niet de helft van het minimumloon betaald.

Het gaat om werk voor merken als Adidas, Asics, New Balance, Nike en Puma. Allemaal sponsoren zij een of meer teams die aan de Spelen deelnemen. Play Fair heeft voor zijn jongste rapport onderzoek gedaan in China, India, Thailand en Indonesië.

FNV-voorzitter Agnes Jongerius stelt dat ‘werknemers van gerenommeerde sportproducenten nog steeds voor een hongerloontje werken, terwijl de winsten oplopen naar honderden miljoenen’. Een jaar geleden trok Play Fair al aan de bel over misstanden bij de productie van olympische pennen, petjes, tassen etc. Sindsdien probeert de coalitie in gesprek te komen met het Internationaal Olympisch Comité, maar dat is nog niet gelukt. Wel kondigden de organisatoren van de Olympische Spelen in Peking toen een groot onderzoek aan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!