Europese iPhone fors in prijs gedaald

In verschillende Europese landen is de iPhone fors in prijs gedaald. Consumenten lopen niet warm voor het toestel, dat zij veel te duur zouden vinden. Aangenomen wordt bovendien dat belbedrijven met de prijsverlagingen van hun voorraden af proberen te komen, voordat Apple een nieuwe, verbeterde versie van het toestel uitbrengt.

In Groot-Brittannië, waar de verkoopcijfers van de smartphone tot dusverre nogal tegenvielen, is de telefoon afgelopen week honderd pond (125 euro) goedkoper geworden. Dat is te danken aan een subsidie van telecomprovider O2, dat de iPhone verkoopt in combinatie met een abonnement. De vraag naar het toestel is dankzij de prijsverlaging fors gestegen, melden Britse media.

Ook in Duitsland is de iPhone nu een stuk goedkoper. T-Mobile verlaagde de prijs van de telefoon van het goedkoopste model van 8 gigabyte naar 99 euro, in combinatie met een abonnement. De doorgaans goed ingevoerde Franse zakenkrant Les Echos meldt dat Apple en telecomprovider Orange ook in Frankrijk een prijsverlaging voorbereiden. Van het langverwachte toestel werden sinds de introductie in november in Frankrijk slechts honderdduizend exemplaren verkocht.

Wanneer de iPhone in Nederland wordt geïntroduceerd, en via welke provider, is nog onduidelijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!