Winst TomTom daalt fors

De nettowinst van TomTom is door een prijsval van zijn autonavigatiesystemen in het eerste kwartaal van 2008 fors gedaald. Met oog op de voorgenomen overname van Tele Atlas zegt TomTom te rekenen op een positieve uitkomst van het onderzoek van de Europese Commissie, aldus het bedrijf woensdag in een persbericht.

De nettowinst daalde in het eerste kwartaal naar 7,3 miljoen euro, bij een omzet van 264 miljoen euro en een operationele marge van drie procent. Vorig jaar schreef TomTom nog een kwartaalwinst van 44 miljoen euro in de boeken, bij een omzet van 296 miljoen euro en een operationele marge van 19,1 procent.

TomTom gaf onlangs al een omzetwaarschuwing voor het eerste kwartaal en het hele boekjaar 2008. Reden voor de lagere resultaten is volgens TomTom dat winkeliers hun oude voorraden opmaken omdat zij erop rekenen dat het bedrijf op korte termijn met nieuwe modellen komt. Dat drukte de gemiddelde verkoopprijs, die in het eerste kwartaal uitkwam op 117 euro.

De onderneming herhaalt tijdens de cijferpublicatie 'toegewijd' te zijn aan de voorgenomen overname van Tele Atlas. TomTom zegt vertrouwen te hebben in 'een positieve uitkomst van het 'fase twee onderzoek' van de Europese Commissie.' Een besluit van de EC wordt op 21 mei verwacht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!