Meer uitgaven op Koninginnedag

Veel Nederlanders hadden zich voorgenomen op Koninginnedag geen grote uitgaven te doen. Er liepen woensdag echter meer 'big spenders' rond op de vrijmarkten en elders dan verwacht, blijkt uit vrijdag gepubliceerd onderzoek van Postbank.nl.

De bank peilde een dag voor het Oranjefeest onder ruim 48 duizend bezoekers van zijn website hoeveel ze van plan waren te besteden aan boeken, kledingstukken, drank en hapjes. Meer dan vijftig euro, dacht twaalf procent. Minder dan tien euro, meende 53,7 procent. Op donderdag, de dag na Koninginnedag, blijkt uit de 43.500 reacties dat veertien procent meer dan vijftig euro heeft uitgegeven, en dat 58 procent tien euro of minder spendeerde.

De economen van de Postbank denken desondanks niet dat er in totaal meer is uitgegeven dan vorig jaar op Koninginnedag, toen het weer een stuk gunstiger was. Vorig jaar verkochten 1,8 miljoen mensen voor meer dan 200 miljoen euro aan spullen op de vrijmarkten. ING, waarvan Postbank onderdeel is, verwacht volgende week dinsdag de vrijmarktomzet van dit jaar bekend te kunnen maken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!