Commodore toch niet failliet

Het faillissement van Commodore International, het Nederlandse bedrijf dat eigenaar is van het roemruchte computermerk Commodore, is van de baan. Een woordvoerder van de rechtbank in Den Bosch bevestigde vorige week dat het faillissement is vernietigd.

Commodore International werd twee weken geleden plotseling failliet verklaard. Het faillissement was aangevraagd door ‘enkele handelscrediteuren’. Commodore International is een dochteronderneming van Commodore International Corporation. Het moederbedrijf, dat een notering heeft in de Verenigde Staten, bleef buiten het faillissement.

De merkrechten van Commodore zijn het belangrijkste bezit van Commodore International. Het bedrijf produceert geen computers meer, het product waarmee het merk in de jaren tachtig groot is geworden. Commodore International probeerde zonder veel succes in Europa en de Verenigde Staten voet aan de grond te krijgen met de verkoop van draagbare muziek- en videospelers en navigatiesystemen. Het bedrijf wil de merkrechten nu weer verkopen.

Commodore was tot eind 2004 in handen van Tulip. Deze computerfabrikant is een van de schuldeisers van Commodore International. Tulip zou nog twintig miljoen euro tegoed hebben van Commodore.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!