Prijzen stijgen door verpakkingsbelasting

Albert Heijn gaat vanaf maandag de verpakkingsbelasting die de overheid aan fabrikanten heeft opgelegd, doorberekenen aan de consument. Dat heeft een woordvoerder van de supermarktketen zaterdag gezegd. De consument gaat rond de één procent meer betalen voor de boodschappen.

De prijsstijging geldt vanaf maandag voor enkele duizenden producten. Die zijn van de leveranciers die al hebben aangetoond welke extra kosten aan verpakkingsheffing de fabrikant aan de supermarktketen doorberekent. Later kunnen meer producten volgen. Het concern stelt slechts de belasting te innen zoals die is opgelegd aan de leveranciers en is doorberekend aan Albert Heijn. "We willen er geen cent aan verdienen", aldus een woordvoerder. Het bedrijf plaatst maandag een advertentie in de kranten om een en ander uit te leggen.

Sinds donderdag staat op de kassabon van de supermarkt al dat het totaalbedrag ‘inclusief verpakkingsbelasting’ is. Dit jaar moeten de fabrikanten van verpakte levensmiddelen in totaal 240 miljoen euro ophoesten aan verpakkingsbelasting. Bijna de helft daarvan gaat naar het Afvalfonds.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!