Volvo compenseert man wegens schoenmaat

Automaker Volvo moet 1700 euro korting geven op een C70 coupé die onlangs is gekocht door een man in het Duitse Wiesloch. De reden: er is te weinig ruimte om 's mans schoenmaat (47) te herbergen, zo meldt Z24.

De man klaagde Volvo aan omdat zijn voeten met maar één soort schoenen in de pedaalruimte passen. Deze schoenen zijn eigenlijk te klein en pijnlijk voor zijn voeten, die 29,4 centimeter lang zijn, schrijft de Duitse krant Mannheimer Morgen.

De 61-jarige man is in het dagelijks leven verkoper en zit dus veel in de auto. Om er toch met zijn grote voeten in te passen, moest hij het paar iets te kleine krappe schoenen kopen. De rechter gaf Volvo opdracht de man te compenseren voor de schoenen, en ook voor de tijd die het de verkoper kost om iedere keer van schoenen te wisselen bij het in- en uitstappen.

Mensen moeten met meerdere soorten schoenen en schoenmaten in een auto kunnen rijden, oordeelde de rechter. Daarbij vond hij maat 47 niet te groot. Daarop schikte Volvo met de klager. De automaker verwacht niet dat nu meerdere klagers zich zullen melden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!