Dell Nederland schrapt 140 banen

De Amerikaanse computerfabrikant Dell schrapt ongeveer 140 banen in Nederland. Dat heeft een woordvoerster van Dell Nederland dinsdag gezegd. Dell Nederland telt negenhonderd werknemers en heeft een jaaromzet van ongeveer een miljard dollar (650 miljoen euro).

De banenreductie vloeit voort uit een eerder aangekondigde reorganisatie bij Dell wereldwijd. In Nederland gaat het vooral om ondersteunende diensten, zoals it- en marketingfuncties. Het personeel is eind vorige maand door directeur Dolph Westerbos ingelicht.

De directie van Dell Nederland is momenteel in overleg met de ondernemingsraad. In een e-mail aan het personeel liet directeur Westerbos weten ‘zich te realiseren dat het een moeilijke tijd zal worden voor iedereen’. Hoeveel banen er precies bij welke afdeling verdwijnen, is niet bekend.

Sinds vorig jaar is Dell een andere koers ingeslagen na aanhoudend tegenvallende resultaten. Om opnieuw 's werelds grootste computerfabrikant te worden, liggen pc's van Dell nu ook in de winkels. Het concern is groot geworden door computers alleen via de telefoon en internet te verkopen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!