Ook ‘Dirk’ rekent verpakkingstaks niet door

Na Nettorama rekenen ook Dirk van den Broek, Digros en Bas van der Heijden de verpakkingsbelasting niet door aan hun klanten. Dat maakte het moederbedrijf Dirk van den Broek woensdag bekend.

Sinds 1 mei staat op de kassabon dat het totaalbedrag ‘inclusief verpakkingsbelasting’ is. Dit jaar moeten de producenten van verpakte (levens-)middelen in totaal 240 miljoen euro ophoesten aan verpakkingsbelasting.

Bijna de helft daarvan gaat naar het Afvalfonds, dat onder meer de kosten financiert van gemeenten voor de inzameling van papier, karton, glas, metaal en kunststof. De fabrikanten verrekenen de hogere kosten met hun afnemers, waaronder supermarkten. Die berekenen op hun beurt de kosten door aan de consument.

Algemeen directeur Dirk van den Broek hekelt de onduidelijkheid bij sommige andere supermarkten. “Dan weer is er sprake van permanente prijsverlagingen, dan weer komt er vanwege de verpakkingsbelasting een procent bij. De consument kan er geen touw meer aan vastknopen.” De supermarktketen is niet de enige die klaagt over de nieuwe maatregel.

Tweede Kamerlid Han ten Broeke (VVD) noemde de verpakkingsbelasting voor fabrikanten ‘van alle bizarre belastingverhogingen die dit kabinet heeft doorgevoerd de meest idiote’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!