Grote vraag naar Hybrides

Gedreven door de hoge benzineprijs en de gunstige fiscale bijtelling is de verkoop van hybrides meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Fabrikanten hebben moeite te voldoen aan de grote vraag, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Sinds de overheid de aanschaf van auto’s met een zeer lage uitstoot van CO2 beloont, is de hybride auto zeer populair. Zakelijke rijders betalen veertien procent bijtelling in plaats van de gebruikelijke 25 procent.

Toyota en Honda zijn de enige automerken die in Nederland een hybride middenklasse-auto verkopen. Van de Honda Civic Hybrid werden in de eerste vier maanden van het jaar 2265 exemplaren verkocht, tegenover 1080 stuks in dezelfde periode een jaar eerder.

De Prius werd eveneens meer dan twee keer zo vaak verkocht; 1636 exemplaren tegenover 750 in de eerste vier maanden van vorig jaar. Beide merken hebben moeite om aan de vraag te voldoen. De Civic Hybrid is tot eind van dit jaar uitverkocht en Toyota zegt dit jaar zeker tienduizend exemplaren van de Prius te kunnen slijten. “Alleen kan de fabriek ze niet leveren”, aldus een woordvoerster. “Op dit moment is de levertijd opgelopen tot vijf maanden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!