Aldi niet blij met actie bond

Supermarktketen Aldi is niet van plan met vakbonden samen te werken. “Wij hebben CNV niet nodig om een goede werkgever te zijn. Wij hebben vijfduizend medewerkers, waarvan er slechts tientallen hebben gereageerd op de CNV-enquête”, zegt de discounter in het Algemeen Dagblad.

De meeste medewerkers zijn tevreden en wij hebben een prima relatie met elkaar, aldus woordvoerder Vink van Aldi Nederland. Vink deed de uitspraak naar aanleiding van het gisteren gehouden kort geding dat CNV tegen Aldi had aangespannen.

Volgens Vink is de CNV-enquête bepaald niet representatief. “Dat wil niet zeggen, dat wij de signalen niet serieus nemen. Als mensen de werkdruk als te hoog ervaren of vinden dat ze te weinig worden gehoord, zullen we dat direct zelf onderzoeken. Maar mocht de rechter anders beslissen en ons verplichten een onderzoek te houden, dan doen wij dat gewoon.”

Dienstenbond CNV wil dat Aldi zich alsnog aan de eerder gemaakte afspraak houdt om onderzoek te doen naar de werkdruk in de filialen. De rechter doet op 2 juni uitspraak.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!