Nederlandse tak Colruyt van de baan

De Belgische discounter Colruyt trekt zich terug van de Nederlandse markt. Plannen voor het uitbouwen van een keten supermarkten zijn door de directie van tafel geveegd, omdat het te moeilijk bleek locaties te vinden en vergunningen te bemachtigen, schrijft het Financieele Dagblad dinsdag.

“We hebben in Terneuzen grote moeite gehad een locatie te vinden en bouwkundige vergunningen te krijgen”, zegt financieel directeur Wim Biesemans. “Het is in Nederland nog moeilijker nieuwe winkels te openen dan in België. Met name procedures rond bouwvergunningen lopen in Nederland ingewikkelder dan bij ons.”

In Eindhoven opende Colruyt een eerste winkel voor de bioketen Bio Planet. “Dat was een redelijk succes, maar het heeft in onze ogen weinig zin één winkel open te houden als we de formule niet verder kunnen uitbreiden”, aldus Biesemans.

Colruyt blijft geïnteresseerd in de Nederlandse markt, maar zal in de toekomst alleen hiernaartoe komen als bestaande winkels kunnen worden overgenomen. Concrete plannen zijn er niet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!