‘Pinnen tot tien euro gratis’

Het Platform Detailhandel Nederland (PDN) roept banken op pinnen tot tien euro gratis te maken. Het pinnen zal daardoor fors toenemen en dat is goed voor iedereen, vindt het PDN.

Pinnen leidt tot minder contant geld en dat verhoogt de veiligheid voor consumenten en winkeliers. Bovendien zijn de maatschappelijke kosten van verwerking van contant geld veel hoger dan die van elektronische betaling, aldus Henk van den Broek, voorzitter van de stuurgroep betalingsverkeer van het PDN. Hij overhandigde woensdag een rapport over betalingsverkeer aan minister Wouter Bos van Financiën.

Pinnen kost de winkelier nu vijf eurocent per keer. Volgens het PDN zullen banken weinig opbrengst mislopen, want tot dusver wordt  weinig gepind tot een bedrag van tien euro.

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) ziet niets in het voorstel. “Gratis betaaldiensten bestaan natuurlijk niet. Immers, een veilig en efficiënt betalingsverkeer kost geld”, aldus NVB-voorzitter Boele Staal. “De banken hebben al een convenant met de detailhandel en geven een cent korting per pinbetaling. Samen streven we ernaar om de verworvenheden van het Nederlandse betalingsverkeer te behouden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!