Hulp voor noodlijdende buurtsuper

Naar verwachting kunnen veel buurtsupers behouden blijven door initiatief van Support & Co. Kleine buurtsupermarkten die het moeilijk hebben worden door Support & Co, een project van de onlangs opgerichte Zorgcoöperatie Nederland, geholpen met het maken van een doorstart door de inzet van personeel met een beperking. Supermarktketen Spar besloot onlangs te participeren in het project en met supermarktketen Van Tol is een contract in de maak.

In Nederland worden veel buurtsupermarkten door Spar en Van Tol geëxploiteerd. De toenemende concurrentie van het grootwinkelbedrijf en de stijgende lasten maken het voor veel zelfstandig opererende kleine supermarktondernemers moeilijk om te overleven. Met hulp van de begeleide inzet van mensen met een beperking kan in veel gevallen een succesvolle doorstart gemaakt worden.

“De betrokken onderneming wordt weer rendabel gemaakt en tegelijk wordt een bijdrage geleverd aan de zorg voor mensen met beperkingen”, aldus Gert Rebergen, projectleider van Support & Co. “Daarbij blijft de buurtsuper behouden, wat  bijdraagt aan de leefbaarheid van wijken.”

De afspraken met Spar en Van Tol zijn onderdeel van een grotere aanpak van Support & Co ten behoeve van het stimuleren van ondernemen met mensen met beperkingen. Support & Co (voorheen DOA Support) is de naam voor de gebundelde dienstverlening van zeven grote zorginstellingen die allen lid zijn van Zorgcoöperatie Nederland. Het doel is om mensen, die nu nauwelijks kansen hebben op de arbeidsmarkt, aan zinvolle dagbesteding in een normale werkomgeving te helpen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!