Consumentenautoriteit mikt op meubelboulevards

De meubel- en keukenbranche kan de komende maanden rekenen op bezoek van de ‘consumentenpolitie’. Er komen zoveel klachten over deze branches bij de Consumentenautoriteit, dat deze is genoodzaakt op te treden, schrijft het Algemeen Dagblad vrijdag.

“We hebben via onze website ConsuWijzer meer dan achthonderd klachten binnengekregen. Dat is veel”, meent directeur Marije Hulshof. “Bijvoorbeeld dat de koper het hele bedrag ineens moet betalen. De wettelijke betalingsgrens is maximaal vijftig procent. Je staat als consument zwakker als je alles hebt betaald en het gaat fout. Om die reden gaan we de algemene voorwaarden van meubel- en keukenverkopers grondig bekijken en zo nodig laten bijstellen.”

Naast de meubel- en keukenbranche richt Hulshof haar pijlen op de reisindustrie en de ‘beltoonmaffia’. Vooral wat die laatste sector teweegbrengt overtreft haar stoutste verwachtingen. De berichten waren zo alarmerend, dat Hulshof samen met telecomwaakhond OPTA als een speer het Meldpunt Ringtones optuigde en bij de sector een sms-gedragscode afdwong.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!