'We zijn een retailer in Sleep'

Een nieuwe, avontuurlijke speler meldt zich op de hotelmarkt: citizenM. In april is op Schiphol de eerste vestiging geopend. Een designhotel voor eigentijdse, onafhankelijke wereldburgers. Trendy, luxe, innovatief, compact en betaalbaar. Een Nederlands initiatief dat de komende jaren Europa wil veroveren. RetailTrends ontmoet Michael Levie, de hotelier in het team van de zes partners achter citizenM.

Het hotel in aanbouw oogt als een blokkendoos. Als we Hal 4 van Schiphol uitlopen, zien we tweehonderd meter verder het nog in plastic ingepakte gebouw liggen op een smalle strook grond tussen twee wegen. Nog even geduld en de eerste gasten zullen bij het 230 kamers tellende hotel inchecken. Deze zomer zal het zover zijn.

Dat blokkendoosgevoel, dat klopt, zal blijken uit het verhaal van Michael Levie, die carrière maakte bij Sonesta en uiteindelijk als topman bij NH Hoteles 52 hotels en drie restaurants aanstuurde. Systeembouw, efficiency, betaalbaarheid, die woorden vallen regelmatig in het gesprek. Een budgethotel, jazeker, maar met veel luxe en comfort. Om dat te bewijzen, nodigt Levie ons uit in de trendy zwartgeschilderde loods op de bouwplaats. Want daar bevindt zich een modelkamer van citizenM, het brutale lefgozertje van de hotelklas, dat een groeiende nichemarkt wil bedienen en daarbij methodes uit de retail niet schuwt.

Het gehele artikel is te lezen in het meinummer van RetailTrends
Een jaarabonnement op RetailTrends? Klik hier
U kunt een gratis proefnummer aanvragen via sales@retailtrends.nl

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!